επιπλα σαλονιου τραπεζακια σταυροσ μανεασ

Τα τραπέζια σαλονιού, συνήθως ανάμεσα στους καναπέδες, βρίσκονται συχνά στο κέντρο μιας «περιοχής συζήτησης».

Αν επιλέξετε να τοποθετήσετε ένα τέτοιο τραπεζάκι, να θυμάστε ότι το ύψος του θα πρέπει να είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το ύψος του καθίσματος του καναπέ και τις καρέκλες γύρω από αυτό. Επίσης ότι το μήκος του θα πρέπει να είναι το μισό έως τα 2/3 του μήκους του καναπέ μπροστά από τον οποίο βρίσκεται.

Αν πάλι δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε coffee table, μπορείτε να τοποθετήσετε δύο μικρότερα τραπεζάκια, και να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Απλά σιγουρευτείτε ότι δεν είναι πολύ μικρά. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το τραπέζι θα πρέπει να είναι σε θέση να το φτάνουν – για να ακουμπήσουν ή να πάρουν το ποτό τους – χωρίς να χρειάζεται να σηκωθούν από το κάθισμα τους. Παράλληλα θα πρέπει να αφήσετε αρκετό χώρο για τα πόδια μεταξύ των καθισμάτων και του τραπεζιού. Ιδανική απόσταση είναι 35 έως 40 εκατοστά.
ΠΛΑΙΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ – SIDE TABLES

Συνήθως παραμελούμε ή αφήνουμε για το τέλος τα side tables, αλλά η θέση τους στο χώρο είναι πραγματικά πολύ σημαντική. Το πλήθος που απαιτείτε εξαρτάται από τον αριθμό των θέσεων.

Όλοι όσοι βρίσκονται στο χώρο θα πρέπει να μπορούν να ακουμπήσουν το ποτό τους χωρίς να χρειάζεται να σηκωθούν από τη θέση τους. Ιδανικό είναι να υπάρχει ένα πλαϊνό τραπέζι σε κάθε άκρη ενός καναπέ και ένα ανάμεσα σε κάθε ζευγάρι από καρέκλες. Αν φυσικά υπάρχει αρκετός χώρος. Σημείο κλειδί πάντως είναι να μην δημιουργείτε συνωστισμός στο σαλόνι. Το ύψος ενός τραπεζιού πρέπει να είναι ίσο με το μπράτσο του καναπέ ή της καρέκλας δίπλα από το οποίο βρίσκεται.